Go home Wat is Viafil?Wie draagt het?Kenmerken
VIAFIL ® De oplossing
Fietsen Gemaakt van speciaal ontwikkelde lasergetextureerde easy -care garens, houdt dit product uw lichaam droog en confortabel tijdens inspannig en workouts. Om tevens een perfecte pasvorm te garanderen, zijn alle Viafil producten krimpvrij, ook na veelvuldige wasbeurten op hoge temperatuur.

Ademend, vocht transport

Waar andere vezels het lichaamsvocht opzuigen en het tegen het lichaam gevangen houden, trekt VIAFIL® zweet weg van het lichaam om het aan de buitenzijde te laten verdampen, en zo voor vochttransport te zorgen. Gezien VIAFIL zelf niets opneemt, voelt stof tegen de huid altijd droog aan, nooit klammig. Ter informatie hierbij een vergelijkende tabel die de vochtabsorberende waarde van de verschillende vezels weergeeft.

vochtopname vermogen van
Viafil 0,0%
polyester 0,4
acrylic 1,5
nylon 4,5
katoen 8
viscose 13
wol 16

Anti allergisch

VIAFI L ® wordt niet aangetast door vocht of schimmels en het is ook geen voedselbodem voor bacteriën of huismijt, juist doordat het niets opneemt.

Warmteregulerende factor

Gezien VIAFIL van alle bestaande vezels de laagste thermische geleiding heeft , houdt deze vezel het best de lichaamstemperatuur binnen, en de buitentemperatuur buiten. Dat betekent dat de kou van de winter ,evenals de warmte van de zomer aan de buitenzijde blijven. Een kledingstuk in VIAFIL houdt uw lichaam dus altijd op temperatuur. De isolerende factor vergroot nog naarmate er meer lucht in de stof is ingebouwd.

Anti - Vlek ® (Vlekafstotend) easy-care ( onderhoudsvriendelijk) en kleurecht

De VIAFIL kledingstukken bevatten ingebouwde kleurpigmenten en een ingebouwde film die voor de vlekafstoting zorgt. Gezien deze ingebouwd zijn, zijn ze van blijvende aard. U blijft dus altijd netjes omdat met VIAFIL ® kleding vlekken geen kans krijgen, en de kleuren ook altijd even helder blijven. Daarbovenop is een VIAFIL® kledingstuk altijd snel droog.

Duurzaam

Als VIAFIL ® VEZELS qua sterkte vergeleken worden met de sterkste vezels die er vandaag bestaan, dan is VIAFIL kampioen. Niettegenstaande het lichte gewicht van de vezel , bleek hij toch te weerstaan aan een druk van meer dan 20kg per cm2 in een standaard labotest. De sterkte van VIAFIL weefsel heeft als gevolg dat de levensduur van een kledingstuk opmerkelijk langer wordt. Het ziet er langer nieuw uit en het zal ook niet snel scheuren.

Licht gewicht

Gezien VIAFIL ® garens de lichtste garens zijn die er bestaan, zijn kledingstukken die erin gemaakt zijn ook licht van gewicht. Hoe lichter het gewicht, hoe meer comfort en vrijheid van beweging !


Logo

[Wat is Viafil?] [Kenmerken] [Wie draagt het?] [links] [contact us ] [home]